Huono päivä ja runo

Whangarei, Uusi-Seelanti talviaikaan
Joinain päivinä on vain sellainen olo, ettei huvita kirjoittaa tai jakaa mitään henkilökohtaista. Olo on haavoittuvainen ja tekee mieli suojella itseään. 

Blogikirjoitus päivässä -haasteen ensimmäinen varsinainen kirjoituspäivä osui juuri tällaiselle aamulle. Mieliala on herkkä ja haavoittuvainen. Pienimmätkin jutut ärsyttää ja ahdistaa. Olo on alakuloinen. 

Kirjoitin jo lähes kaksi kokonaista blogipostausta, joita en halua julkaista, koska ne ovat liian henkilökohtaisia. Tämä kirjoitus on kolmas, jota kirjoitan tänä aamuna. 

Aikaisemmin olen pakottanut itseäni turhan ankaralla kädellä julkaisemaan postauksia, joita en ole halunnut julkaista. Olen sanonut itselleni, "No niin, anna mennä vaan! Se on tosi hyvä. Älä nyt ajattele liikaa. Hyvä se on." Nyt tajuan, ettei se ole kovin kilttiä, enkä halua tehdä enää niin. 

Tilanne on jotenkin kamalan ironinen. Juuri kun aloitan innoissani uuden blogihaasteen, joku minussa alkaa pistää vastaan. 

"Mitä sellaista voisin kirjoittaa, minkä julkaiseminen ei tuntuisi liian henkilökohtaiselta tai pahalta tänään?" mietin.

Nopealla googlehaulla löytyi muun muassa seuraavat postaukset: 28 blogipostaus ideaa, joiden avulla sillisalaattiblogi saa enemmän lukijoita, 101 postausideaa ja 102 postausideaa.

Mietin ja mietin ja lopulta keksin. Mikä olisi vähemmän henkilökohtaista kuin runo, jonka olen kirjoittanut muutama vuosi sitten? 

Runon nimi on "Nurkan takana". Minua ärsytti, kun minulle sanottiin, että se, mitä haluan, tupsahtaa syliini odottamatta. Mutta sitten niin kävi ja nykyään tiedän jo, että niin voi tosiaan käydä koska tahansa.


Nurkan takana

Katsot muita 
Kenellä se on 

Sormessa sormus 
Huulilla hymy 
Katseessa intohimo 
He sanovat sinulle 
Se tulee myös sinulle 
Sinäkin saat 

Mutta sinä et usko 
Sillä sormessasi 
Ei ole sormusta 
Katseesi on 
Tylsistynyt 
Ura polkee paikoillaan 

Niin vaikeaa on nähdä, että 
Onni on 
Nurkan takana 
Kun sitä ei vielä näe 

Ja kun eräänä päivänä 
Rohkeasti 
Käännyt kulman taakse 
Katsot itseäsi silmästä silmään 
Saat kaiken mitä haluat 

Sitten sinä kuljet onnellisena 
Hymy huulillasi 
Ja kerrot kaikille sairaille 
Ilottomille ja ikävystyneille, 
Että onni on 
Nurkan takana. 

------

Loppuun vielä suositus pahan päivän varalle:

Jos sinullakin on joskus tällainen huono päivä ja haluat jotain hauskaa luettavaa, suosittelen ystäväni Inkerin blogia Inkeri Was Here - Elämää Taiwanissa

Inkeri asui vuoden Taiwanin Hsinchussa tai tuttavallisemmin "Hintsussa" opiskellen kiinaa. Hänen blogipostauksensa ovat loistavia: hauskoja, oivaltavia ja liikuttavia. Vinkki: lukeminen kannattaa aloittaa ihan sieltä ensimmäisestä postauksesta nimeltä Mikä mitä wotwot?

Hauskoja lukuhetkiä!

Kommentit

Suositut tekstit