Kauneudesta ja kauneudenhoidosta


Minimalismivuotenani olen muuttanut, vähentänyt tai poistanut kokonaan monia kauneudenhoitorutiinejani – ja siirryin ehkä tahtomattani ääripäästä toiseen. Ennen meikkasin joka päivä – nykyään äärimmäisen harvoin. Ennen pesin tukkaani shampoolla ja käytin jos jonkinmoista tököttiä, vahaa, vaahtoa ja lakkaa. Laitoin tukkanikin joka päivä kampaukselle, tupeerasin, föönasin ja kiharsin. Nykyään äärimmäisen harvoin. En käytä enää shampoota ollenkaan, en edes soodaa. Ennen poistin ihokarvoja säännöllisesti ja rasvailin vartaloa suihkun (vähintään kerran päivässä) jälkeen. Nykyään hyvä, jos jaksan käydä suihkussa tarpeeksi usein. You get the picture.

Kylppärin kaappini oli täynnä puolillaan olevia ainepurkkeja. Vaatekaappini tursusi vaatteita. Meikkipusseja oli ainakin kolme, kaikki täynnä. Koruja, kynsitarroja, hiusklipsejä, huiveja, kenkiä – kaikkea riitti. En ollut onnellinen.

Konmariin ja minimalismiin tutustumisen myötä heitin suurimman osan tavaroistani pois. Aikomuksenani oli rakentaa minimalistinen vaatekaappi. Se jäi kesken.

Kaikesta tästä turhautuneena kuljen nykyään suurimman osan ajasta verkkareissa, ilman meikkiä ja tukka sotkuisena. Ajattelen vastustavani naisiin kohdistettavia kauneusihanteita, mutta minulla on useimmiten ruma ja sottainen – eikä näin ollen ollenkaan hyvä – olo.

Haluan tuntea olevani kaunis mutta en halua käyttää hirveästi aikaa ja rahaa siihen. Enkä halua, että minua pidetään pinnallisena. Haluan näyttää siltä, etten välitä ulkonäöstäni, mutta näytän siitä huolimatta upealta.

Haluan tuntea oloni raikkaaksi ja terveeksi. Meikistä tulee vain likainen olo, mutta niin tulee rasvaisesta ja finnisestä nassustakin. Itse asiassa meikattuna minulla on usein puhtaampi olo kuin meikittömänä, koska silloin en lääpi naamaani päivän mittaan.

Haluan, että hiuksenikin tuntuisivat puhtailta. Pelkästään vedellä pestynä ne eivät aina siltä tunnu.

En halua tunkea kehooni hirveästi kemikaaleja mutta haluan kuitenkin tuoksua puhtaalta.

Olen kuullut sanottavan, että kauneus lähtee sisältä. Elimistö pysyy puhtaana, jos syö mahdollisimman puhdasta ruokaa ja juo paljon vettä. Hikoillakin pitäisi.

Olen jonkinlaisessa käännekohdassa. Ehdottomat ja äärimmäiset käyttäytymismallini alkavat löytää mukavaa lähentelevät mittasuhteet.

Kommentit

Suositut tekstit