Reissusuunnitelmia ja puistovalintoja

Reissukuume on noussut pilviin ja nyt onkin aika kertoa alustavista matkasuunnitelmista.

Ensin mennään Taipeihin, jossa hengaillaan torstaihin asti. Taipeissa suunnitelmissa on ainakin Taipei 101, 508 metriä korkea pilvenpiirtäjä, night market ja Anto, viime kesänä Espanjassa tapaamani paikallinen kaveri, jonka apu ja neuvot ovat varmasti tarpeen.

Torstaina kirjaudutaan ulos hotellista ja seuraavat kaksi viikkoa ovatkin sitten vähän auki. Selvää on, että mennään telttailemaan joihinkin Taiwanin 9 kansallispuistosta, mutta fiilis ”parhaista” puistoista on vaihdellut. Se, että internetin eri kanavat ja toisaalta uusi matkaoppaamme antavat kaikki ristiriitaisia käsityksiä eri paikoista, ei auta valinnan tekemisessä.

En tykkää suunnitella kauheasti matkojani, koska jos alan etukäteen ottaa selvää asioista, menen yleensä aivan sekaisin ja minulle tulee kauheat paineet valita juuri ne itselleni parhaimmat paikat, mitä en kuitenkaan etukäteen pysty tekemään, koska en voi tietää, millä tuulella olen paikan päällä.

Mut siis jännittää ihan kamalasti! (Mutta hyvällä tavalla.)

Ollaan mietitty erityisesti kolmea kansallispuistoa: Tarokoa, Yushania ja Kentingiä.

Taroko on suosittu ja vaikuttaa perheystävälliseltä, mikä tarkoittaa, ettei siellä ole liian hankalaa maastoa. Sinne on myös vapaa pääsy. Tarokossa mietityttää erityisesti, että onko siellä sitten ihan hirveästi ihmisiä, eikä se kuvien perusteella vaikuta ihan yhtä huikealta kuin Yushan tai Kenting.

Yushan on puistosta komein. Siellä olisi riippusiltoja, viidakkoa, vesiputouksia ja kaikkea mahtavaa. Harmi vaan, että sinne pitää hakea retkeilylupaa etukäteen, mikä viittaa ehkä siihen, että se on aika "villi" paikka. Toisin sanoen pitääkö siellä olla kokenut retkeilijä? Me ei todellakaan olla. Mitä jos jotain tapahtuu ja me ollaan ihan kokemattomina jossain viidakossa keskellä ei mitään?

Kenting on maisemiltaan myös hieno paikka, mutta se vaikuttaa enemmän rantalomakohteelta kuin retkipaikalta. Siellä voisi käydä uimarannalla, päristellä skootterilla ja onpa siellä kuulemma ihan mukavasti kauppoja ja ruokapaikkoja, mikä tarkoittaa, että se ei ole keskellä ei mitään. Toisaalta siellä on valitettavasti todella kuuma (+30°C) ja en tiedä, haluanko telttailemaan rantalomakohteeseen.

Kun ollaan mietitty näitä, vaihtoehtoja on tullut vielä lisää: Taipingshan ja Alishan, jotka eivät ole kansallispuistoja vaan ihan vaan tavallisia metsiä, joissa on kuitenkin huippukauniita retkeilymaastoja.

Meillä on kunnolla aikaa kahteen puistoon/metsään. Saa nähdä, mihin päädytään. Miettimistä hankaloittaa vielä sekin, että vaikka päädyttäisiinkin johonkin kansallispuistoon, se on itsessäänkin ihan valtava paikka, missä ei ehdi nähdä ja tehdä kaikkea. Eli pitäisi ehkä valita enemmän niitä vaellusreittejä kuin puistoja. Uusi matkaopaskirjasemme on valinnut jollakin ihme perusteella esitellä tiettyjä vaellusreittejä muttei toisia. Netissä reittejä on vielä paljon enemmän.

Taiwanissa on aivan valtavasti metsää ja retkeilymahdollisuuksia. Tämä selvisi jo monta kuukautta sitten, kun päätimme lähteä tälle reissulle. En kuitenkaan vieläkään haluaisi hyväksyä, ettei me oikeasti keretä nähdä kaikkia ihania paikkoja.


Ajatukseni ovat kuin tämä piirtämäni puu: haarautuvien kiekuraoksien ja kummallisen kasvuston sekamelskaa.

Kommentit

Suositut tekstit