Terve, elokuu! (bujo)

Nyt viime aikoina on tehnyt mieli tehdä postauksia vaan kaikista käsityöprojekteista, mitä oon tehnyt, ja tämä kalenteri on yksi niistä. Oikeastaan olen harrastanut jonkinlaista kalenteriaskartelua/-koristelua jo monta vuotta. Joskus käytössäni on ollut bullet journal, joskus erilainen kalenteri. Tänä vuonna 2021 vuorossa oli jälleen bullet journal.

Ostin tämän kultaisen vihon Suomalaisesta kirjakaupasta alun perin uusikuurituaalivihoksi, mutta kuurituaalit jäi ja 90% vihosta oli vielä käyttämättä. Sattumoisin kyseisen vihon sivut on pisteytetty bujotyyliin eli kun en löytänyt mistään mieleistäni kalenteria vuodelle 2021, päädyin tekemään bujoa tähän vihkoon.

Aikaisempina kuukausina tein vaan jonkinlaisen kuukausinäkymän omasta päästä, mutta nyt innostuin etsimään netistä ideoita ja inspiraatiota ja päädyin sen seurauksena kokeilemaan uusia juttuja.

Tässä kuukausinäkymäni elokuulle:

 



Jos huomasit piirretyn voikukan ja nuolet, ne ovat itse asiassa syntyneet sen seurauksena, että vedin kalenteritaulukon viivat vähän liian pitkälle. Bujoilussa mokailuun on pitänyt tottua ja usein katsonkin virheitä itse asiassa mahdollisuuksina olla luova ja tehdä jotain uudella tavalla. Usein mokat johtavat kivoihin uusiin juttuihin, joita en olisi muuten keksinyt!

Jos et tiedä, mikä on bullet journal, niin se on eräänlainen itsetehty kalenteri, minne voi laittaa oikeastaan mitä vaan muutakin: kirjoittaa päiväkirjaa, tehdä taidetta, suunnitella viikon ruoat, seurata kuukautisten runsautta tai kerätä valokuvia hyvistä (tai miksei huonoistakin) muistoista. Minä tein hiljattain omaan bujooni kirjasivun sekä leffa- ja tv-sarja-sivun. Sivuille kirjaan hyviä kirjoja sekä elokuvia ja sarjoja, joita katson tänä vuonna.

Lisätietoa saa bullet journalin nettisivuilta: bulletjournal.com 

Alkuun pääsee ihan tavallisen vihkon ja kynän avulla, mutta innokkaille harrastajille tarjolla on vaikka mitä! Ideoita on netti pullollaan.


---

 

Näissä postauksissa on kuvia vanhoista kalentereistani:

Epäonnistunut(ko?)  

Päivä elämästäni 

Harhainen suunnittelija

Kommentit

Suositut tekstit