Piirustusprosessi ja video!

Tässä heinäkuussa olen suunnitellut postailevani hieman järjestelmällisemmin. Pyrin siihen, että kirjoittaisin tänne postauksen joka maanantai ja torstai. Kaksi päivää viikossa tuntuu sopivalta keskiarvolta, koska vaikka minulta syntyykin joskus paljon tekstiä joka päivä, joskus olen pitkiäkin aikoja kirjoittamatta yhtään mitään.

Sitten itse postaukseen.

Olen jo vuosia ihaillut YouTubessa muiden ihmisten speed drawing ja painting -videoita. On mielenkiintoista nähdä piirustuksen syntyprosessi ja tyydyttävää katsella sen valmistumista. Speed drawing -videot toimivat myös tehokkaina neromyytin rikkojina – videossa näkee, kuinka upeinkin taideteos on lopulta vain sarja pieniä toimintoja. Usein näyttävimpien teoksien taustalla on ennemminkin kärsivällisyyttä kuin nerokasta taitoa, vaikka taitoakin toki tarvitaan. Taitavinkaan piirtäjä ei loihdi upeaa teosta hetkessä vaan taustalla on usein päivien, ellei jopa kuukausien tai vuosien työ.

Olen pitkään haaveillut oman videon tekemisestä, mutta luulin tarvitsevani paljon tietoa, taitoa ja välineitä. Eräänä päivänä tässä taannoin katselin kuitenkin YouTube-videota, jossa vloggaaja kertoi kiinnittävänsä puhelimensa pöytänsä päällä olevaan hyllyyn ja kuvaavansa sillä tavoin. Tajusin, että minäkin voin tehdä niin! Pöytäni päällä ei tosin ole hyllyä. Onneksi insinöörimieheni tuli apuun ja rakensi minulle kameratelineen pyöränkorjaustelineestään.

Itse videon kuvaus oli helpoin osa – valaistus näköjään ei. Yritin valaista alustaa parhaani mukaan, mutta valo näyttää videolla tummalta ja värisevältä. Olisin näköjään tarvinnut tehokkaamman lampun.

Videon kuvaamisen jälkeen siirsin tiedostot puhelimestani koneelle ja edelleen Power Director -ohjelmaan, jota en ole koskaan aikaisemmin käyttänyt. Olen kuitenkin aika nopea oppimaan, joten sain pian ohjelmaa haltuun sen verran, että sain tehtyä ensimmäisen videoni.

Hauskaa oli! Ja lopputulos on alla. :)

Sananen itse kuvasta... Olin suunnitellut sen tatuoinniksi, mikä selittänee jotakin sen ulkonäöstä. Siinä vaiheessa, kun piirsin kuvaa tähän videoon, en kuitenkaan ajatellut sitä enää tatuointina vaan piirustuksena. Siksi lopputulos ei näytä paljoakaan ”oikealta” tatuoinnilta. Toisaalta tatuointikenttä kasvaa niin nopeasti, että miksei tämmöstäkin voisi ihan hyvin tehdä. :)


Tässä vielä kertaalleen valmis kuva:


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit