Pikku tuholainen

Tänä aamuna herättiin taas kerran siihen, miten toinen meidän kissoista syö sisächilien lehtiä. Tai ei syö – se vain repii niitä irti ja selkeästi nauttii äänestä, joka siitä lähtee. Aslak on muutenkin auditiivinen persoona. Se rakastaa kaikkia juttuja, joista lähtee joku hauska ääni. Lyijykynä lattialla esimerkiksi. 

Harmi, että jos se vielä jatkaa pitkään chileillä leikkimistä, kasviraukat eivät selviä siitä hengissä. Siksi se pitäisi saada jotenkin lopettamaan ja tätä ongelmaa ollaankin yritetty jo jonkin aikaa ratkaista.

Eräs idea olisi ollut ostaa chileille joku kaappi ja laittaa ne sinne turvaan, mutta ajatus siirrettiin sivuun, kun chilien valaistusongelmat olisivat käyneet liian hankaliksi. Chilit tarvitsevat paljon valoa kasvaakseen ja kaappiin ei olisi mahtunut riittävästi valoja tai chilejä tai jotain. ? Miksi tämä idea hylättiinkään?

No, toinen idea oli istuttaa kissoille kissanruohoa, ja se toteutettiin. Idea oli kirjaimellisesti semitoimiva, koska Iisak-kissa söi ruohoa erittäin mielellään. Chili-Aslak pitäytyi kuitenkin chileissä. Niistä lähtee paljon kivempi ääni.

Sitten yksi aika tragikoominen idea oli suihkuttaa chilinlehtiin mäntysuopaa, jolloin ne maistuisivat kissasta pahalta. Siinähän kävi sitten niin, että Aslak ei mäntysuovasta erityisesti välittänyt (se repi lehtiä varoivaisesti hampaankärjillään) mutta chilit sitäkin enemmän. Ne pudottivat paniikissa lehtensä. No, väliaikainen ratkaisu sekin. 

Kesän chilit viettivät parvekkeella, ja siellä ne säästyivät kissojen hampailta – mutta myös kukoistamiselta. Suomen kesä on kuitenkin niin karu, että osa lehdistä paloi auringossa, osa kylmettyi pakkasessa ja osa joutui teho-osastolle tuulen kaadettua niiden ruukut. (Katottiin Antarktiksen talvesta kertova luontodokumentti ja siellä ne pingviiniraukat lyllersivät vastatuuleen kuin suomalaiset työmatkalaiset keskustassa maanantaiaamuna. On tämä ilmasto aika hurja.)

Kaiken muun epäonnistuttua Aslakin huomiota on yritetty kiinnittää esimerkiksi jo edellä mainittuihin lyijykyniin, mutta huvituksena chilit vievät vielä voiton.

Miksi Aslak repii chilin lehtiä? Miksei Iisak revi? Miten kissan saisi lopettamaan? Miksi se pitäisi saada lopettamaan?

Mahdollisia uusia ideoita:
  • keksiä Aslakille joku vielä hauskempi repimisleikki 
  • muuttaa omakotitaloon, jossa chileillä olisi oma aidattu puutarhansa
  • muistuttaa itseään siitä, että elämässä on suurempiakin ongelmia ja meillä menee oikeastaan aika helvetin hyvin, jos tämä on tosiaan meidän suurin ongelma
  • hankkia koira (en tiedä, miten se auttaa, mutta haluan koiran) 

Kommentit

Suositut tekstit