Eikö olekin helppoa?

Luen paljon self-helpiä ja minua ärsyttää, että suurin osa kirjoista tulee ihmisiltä, ketkä ovat jo selvinneet... no, siitä, mistä kukin on selvinnyt - masennuksesta, ahdistuksesta, syövästä, kuolemasta (eli herännyt uudestaan henkiin), peräpukamista tai parisuhdeongelmista.

On sinänsä ihan järkeenkäypää, että selviytymisohjeita antavat ihmiset, ketkä ovat selvinneet itse. Siihen minulla ei ole mitään sanottavaa. Mutta kun he eivät parannuttuaan enää muista, millaista oli olla sairas tai ongelmainen tai onneton! Sitten heidän neuvonsakin ovat luokkaa, "Piristy! Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa!" ja "Minäkin kärsin masennuksesta 47 vuotta, mutta sitten paranin ja nyt olen kirjoittanut kirjan siitä, miten sinäkin voit parantua! Siis samalla tavalla kuin minä. Ihmeen kaupalla." Sitä odotellessa.

Kuinka ärsyttävää, että ihmiset, jotka ovat ymmärtäneet tai valaistuneet, heränneet johonkin mielettömään oivallukseen, puhuvat siitä niin kuin tarpeeksi monta kertaa toistamalla he voisivat pakottaa kenet tahansa valaistumaan. "Elämä on polku," he toistelevat onnen kyyneleet silmissään. "Elämä on puu! Nyt sen näen! Sinäkin voit sen nähdä! Mikset sinä näe sitä?" No kun en näe.

En näe sitä, koska täältä kuopan pohjalta ei näy puita eikä viisauksia eikä mielettömiä oivalluksia.

Minäkin voin helposti tässä jakaa muutaman elämänviisauden.

1. Kaikki olevainen on yhtä. Älä kärsi, sillä olet maailma ja Jumala ja kaikki on sinä. Kärsimys on illuusio.

2. Ajatusten hallitseminen on helppoa! Sinun pitää vain tehdä päätös, että nyt lakkaat ajattelemasta sitä lapsuuden kiusaajaa, jota ajattelet joka hetki ja syyllistät elämäsi pilaamisesta. Tee päätös! Se on helppoa!

3. Jos sinulla on parisuhdeongelmia tai mitä tahansa ongelmia, olet itse niihin syypää. Jos olisit järkevä ja tekisit päätöksen, että ajattelet vain hyviä ajatuksia, sinulla ei olisi mitään ongelmia. Niin mikset jo tee sitä päätöstä, kun se kerran on niin helppoakin?

4. Itsensä rakastaminen on helppoa! Sinun pitää vain nähdä itsesi täydellisenä joka hetki. Itse asiassa itsensä näkeminen epätäydellisenä on mahdottomuus, koska olet jo täydellinen. Eli rakastat itseäsi jo nyt. No niin, eikö olekin helppoa?

Ihan helvetin helppoa.

Kommentit

  1. Minä ja vaimoni jaamme kokemuksesi noista itsensä korjausoppaista. En tiedä liidämmekö eri taajuudella vai mikä siinä on, että noiden oppaiden kaunopuheisesti ilmaistu;"unohda se ahdistava tunne" tai "ajattele eri tavalla"- niin parannut lausauhdukset eivät ole saaneet taakkaa putoamaan hartioilta ja oivaltamaan universumin viisauksia. Enemmänkin on turhauttanut se, että on jälleen kerran lukenut tyhjän kirja, jonka "viisaudet" kenties sopivat helposti manipuloitavissa olevaan ihmiseen, ihmiseen kuka ei kyseenalaista asioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että osuit naulan kantaan, kun sanoit, että liidätte eri taajuudella. Self-help kirjoja riittää pilvin pimein ja joukossa on todellakin jokaiselle jotakin. Kaikki ihmiset vain ovat niin erilaisissa elämäntilanteissa! Mistä sitä tietää, mikä kirja sopii juuri minulle? Jos lukee väärän kirjan väärään aikaan väärässä paikassa, ei se ainakaan auta.

      Minä olen antanut universumin tuoda tielleni oikeat kirjat. Sillä tavalla parhaat ovat löytyneet. Tunnen intuitiivisesti, mikäli vastaan tuleva kirja on oikea. Se ikään kuin kutsuu minua - vähän niin kuin sormus Frodoa. Mutta hyvällä tavalla. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit