Ihmeellinen energiahoito

”Tämä on elämäsi käännekohta,” sanoi minulle energiahoidon tehnyt Eva-Lena Huhtala, ”nyt kaikki muuttuu!” Ensireaktioni oli skeptinen (koska edes olisin viimeksi suhtautunut asioihin avoimesti?), mutta sitten mieleni muuttui radikaalisti. Todisteet puhuvat puolestaan. Vaikka hoidosta on vain viikko, kun kirjoitan tätä, aion vakaasti väittää, että elämäni on muuttunut ja muuttuu koko ajan parempaan suuntaan ihanan reippaalla tahdilla.

Photo by Tico Giorgadze on Unsplash
 Historiani energiahoitojen kanssa on lyhyt. Puoli vuotta sitten en ollut vielä ollenkaan kiinnostunut niistä. Sain talvella mahdollisuuden käydä lyhyessä energiahoidossa, joka jätti minut kylmäksi. Sen jälkeen kuulin Paranemisen avaimesta, joka on energiahoito, joka tehdään itse itselleen. Kokeilin sitä ja lyhyt vastaus on, että se toimii. Tarkempia kokemuksiani Paranemisen avaimesta voi lukea tämän linkin takaa.

Olen lisäksi tietoinen, että esimerkiksi Johanna Blomqvistin Kvanttifysiikasta energiahoitoihin -kirja on todella suosittu ja sen ensimmäinen painos myi loppuun ja siitä on nyt otettu toinen painos. Paranemisen avaimesta olen myös kuullut monia parantumistarinoita. Miia Huitti vaikuttui Paranemisen avaimesta niin paljon, että ryhtyi stressivalmentajaksi ja kirjoitti aiheesta kirjan Stressikupla. (https://www.stressikupla.fi/)

Vaikka energiahoidoista on monia kiistattomia todisteita, en itse ole vielä innostunut niistä. Miksi? Luulen sen johtuvan siitä, että olen henkisellä polullani ollut keskittynyt muihin asioihin. Olen kyllä ollut erittäin kiinnostunut parannusjutuista, sillä siksi aluperin ryhdyin harrastamaan self-helpiäkin. Olin masentunut ja kärsin jatkuvasta ahdistuksesta, ”korostuneesta huolestuneisuudesta” (jotenkin suloisen kuuloinen diagnoosi), lamaannuttavista peloista, paniikkikohtauksista ja post-traumaattisesta stressistä.

Käytyäni läpi länsimaisen lääketieteen tarjoamat ratkaisut eli terapian, mielialalääkityksen sekä elämäntaparemontin (ruokapyramidi, unineliö ja liikuntaheksagrammi) totesin, että ei auta, hemmetti soikoon. Käännyin self-helpin puoleen.

Sain niin paljon apua NLP:stä (Neuro-Linguistic Programming) ja meditaatiosta, etten koskaan lähtenyt tutkimaan vaihtoehtoisia hoitomuotoja, kuten akupunktiota, reikiä tai muitakaan energiahoitoja. Sen jälkeen, kun olin saanut elämäni suurin piirtein hallintaan, siirryin tavoittelemaan ihmisen todellisen olemuksen kokemista meditaation kautta. Kehojutut eivät erityisesti kiinnostaneet. Tämä on osoittautunut jälkeen päin katsottuna todelliseksi ongelman välttelyksi!

Photo by Alex Boyd on Unsplash
 Tunnustan syyllisyyteni siinä, että olen hylännyt kehoni liian usein! Itse asiassa niissä harvoissa tapauksissa, kun minulla on ollut mahdollisuus kokeilla jotain kehojuttuja (niin, kutsun niitä jutuiksi, koska en tiedä niistä mitään), kuten Rosen-terapiaa tai TRE-harjoituksia, olen ollut yllättynyt, miten suuresti ne ovat vaikuttaneet, ja vannonut, että kiinnitän kehooni enemmän huomiota jatkossa.

Aina se silti unohtuu. Välillä innostun joogaamaan montakin päivää putkeen ja vapautan monia jännityksiä. Päivittäinen jännityksiä purkava lihasten sätkiminen toimii myös jatkuvana muistutuksena siitä, että kuinka paljon (kuvainnollista) kakkaa kehoon onkaan varastoitunut.

Kun meidän Naiseuden voiman oma Eva-Lena ehdotti energiahoitoa, innostuin heti. Ja kun luin Naiseuden voiman Nooran kokemuksesta samaisesta hoidosta, innostuin lisää. Jes! Ihanaa! Pääsisin vihdoin vapaaksi kunnon lastista kaikenlaista kökköä ja saisin lisää motivaatiota tavoitella sitä ihmisen todellisen olemuksen kokemusta, joka on muuten ihan hemmetin vaikeaa.

Olin aikaisemmin kokenut pysyviä muutoksia self-helpin kautta, joten odotukset energiahoidon suhteen olivat erittäin korkealla. Toivoin eräänlaista mini-ihmettä.

Eva-Lenan tekemä energiahoito on nimeltään SFT eli Solar Fusion Treatment. Se on ”hyvin korkeasti värähtelevää ykseyden energiaa. Sen tehtävänä on auttaa sinua löytämään itseesi erottamattomana osana kuuluva rakkaus ja värähtely. SFT on myös hyvin puhdistavaa, rentouttavaa ja samalla energisoivaa. Useamman hoidon sarjana se auttaa sinua avaamaan silmäsi ja kohtaamaan elämän sellaisena kuin se oikeasti on. Voimallisimmillaan SFT näyttää sinulle kaiken todellisen olemuksen ja olevaisen harhat. Se näyttää todellisuuden, mitä ei voi lukemalla oppia vaan se kasvattaa ihmisen siihen kokonaisuuteen kuin jokainen on valmis menemään. Se avaa sinut pikku hiljaa ja tuo mukanaan sen tietoisuuden mikä on korkeimmaksi parhaaksesi juuri siinä hetkessä. Hoito tunkeutuu läpi tukkoisenkin kehon ja vaikuttaa molekyylitasolla joka soluun ja joka hermoon, antaen samalla rentouttavan, mutta sähköisesti kihelmöivän energiapiristyksen.

Huh huh! Kuulostaa vähän liiankin lupaavalta. Kuinka paljon energiahoito pystyy antamaan yhdessä tunnissa? Saanko kokea valaistumiskokemuksen? Saanko kokea äärettömyyden ja universumin korkeamman voiman kosketuksen? Valaistunko pysyvästi? Ehkä se on vähän liikaa pyydetty, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Ehkä energiahoito räjäyttää tajuntani pysyvästi tarkkailijaperspektiiviin.


Ei mikään zen

Tunti ennen hoitoa olin todella jännittyneessä tilassa, lähes paniikissa. Päälleni oli kaatunut yhtäaikaa kaksi keskikokoista ihmissuhdekonfliktia ja räpiköin niiden paineessa. En ollut todellakaan missään positiivisissa zen-viboissa.

Hoito tehtiin etänä. Kun Eva-Lena kertoi viestillä aloittavansa hoidon, olin todella jännittynyt. En tiennyt yhtään, mitä odottaa. Laitoin (Eva-Lenan ohjeiden mukaan) rentouttavaa musiikkia soimaan. Menin sängylle makaamaan viltin alle.

Olin jo valmiiksi pettynyt. Sanoin mielessäni ottavani hoidon vastaan varmaan ainakin kymmenen kertaa (kerta olisi ehkä riittänyt), ettei se varmasi jäisi epäselväksi. Silti ajattelin, että tämä ei onnistu, minussa on jotain vikaa ja kohta Eva-Lena jo varmaan soittaa ja sanoo, että olen toivoton ja menetetty tapaus.

Kävin myös mielessäni läpi Nooran kokemusta ja vertailin omaani siihen. Kun asiat eivät minulla menneetkään niin kuin Noora oli ne kokenut, ajattelin taas, että minussa täytyy olla jotain vikaa. Ehkä Eva-Lena ei pysty energeettisesti diagnosoimaan minua niin kuin niin monet lääkäritkään eivät olleet pystyneet. Minun täytyy olla joku mysteeriolio toisesta galaksista ja joudun kohta varmaan koekaniiniksi jonnekin Pohjois-Korealaiseen laboratorioon...

Onneksi minulla oli takataskussa myös sen verran hyviä kokemuksia tämän tapaisista jutuista, että ymmärsin ottaa iisisti. Sanoin itselleni monta kertaa, että lopeta jo murehtiminen, anna kokemuksen olla sellainen kuin se on, ota rennosti, kyllä se siitä. Uudestaan ja uudestaan. Onnistuin pysymään makuuasennossa aloillani. Kännykkäni oli äänettömällä. Vilkaisin sitä pari kertaa, mutta Eva-Lenalta ei kuulunut pettynyttä viestiä, joten päätin yrittää rentoutua. Tunnustelin fiiliksiä ja seurasin energian liikkeitä ja kihelmöintiä hoidon ajan.

Photo by Sylvain Reygaerts on Unsplash
 Eva-Lena soitti minulle hoidon päätyttyä ja juttelimme pitkään puhelimessa. Tämä oli hoidon mielenkiintoisin ja kasvattavin osuus. Sain tietää, että oikeaa nilkkani oli pitkään varastoinut kärsimysenergiaa sen jälkeen, kun olin sen joskus loukannut. Samoin oikea olkapääni oli vahingoittunut, kun olin pudonnut jostain korkealta. Minulla ei ole mitään muistikuvia nilkan tai olkapään vahingoittumisesta. Todennäköisesti olen loukannut ne joskus lapsena.

Sitten Eva-Lena kertoi, että kehoni oikea puoli oli ollut tukkoinen, eikä siellä päässyt energia oikein virtaamaan. Olin hoidon aikana tuntenut paljon kihelmöintiä kehon vasemmalla puolella ja ajattelin virheellisesti sen olevan "huonompi puoleni", vaikka siellä, missä energia virtaa, ei ole mitään hätää.

Kehon oikea puoli yhdistetään maskuliinisuuteen, isäsuhteeseen ja tulevaisuuteen. Eva-Lena kysyi, olenko ollut usein kontrolloiva. Kontrolloiva, minäkö? Hehheh, niinkin voisi sanoa. Hoidon myötä kontrollintarpeeni pitäisi vähentyä. Minäkö lopettaisin kontrolloinnin kokonaan ja antaisin asioiden kulkea omalla painollaan? Ihanaa, jos niin todella käy!

Eva-Lena kertoi, että olin pitkään kantanut mukanani pienen lapsen energiaa, joka odottaa alistuneena omaa vuoroaan koskaan saamatta sitä. Lapsen tarpeet on sivuutettu ja hänelle on opetettu, että hän saa haluamansa vasta viimeisenä muiden jälkeen, jos aikaa jää. Hän on aina laittanut kaikki itsensä edelle. Nyt voisin vihdoin päästää irti tästä energiasta, rakastaa ja täyttää omat tarpeeni aina ensimmäiseksi. ”Lentokoneessakin laitetaan happinaamari aina itselle ensin”, Eva-Lena sanoi. Ihan totta.

Tämä oli suoraan omasta elämästäni, tajusin. Omien tarpeiden laiminlyöminen on ollut elämässäni ongelma ja olen adoptoinut 365 Days of Self-Love -harjoituksen osittain juuri tähän hätään.

Photo by Seth Doyle on Unsplash
Naiseuden voima

Seurasin hoidon vaikutuksia muutamia päiviä hoidon jälkeen. Ensin minut valtasi käsittämätön melankolia. Minun teki mieli kuunnella surullista musiikkia ja vain maata sängyssä. Sitten iski luovuus. Rupesin piirtämään ja maalaamaan taulua, joka oli seissyt kauan keskeneräisenä. Sitten iski Sofia Coppola -himo ja katsoin kolme elokuvaa kahdessa päivässä.

Kaksi teemaa nousi esiin selkeästi seuraavien päivien aikana: naiseus ja elämän helppous (tai vaikeus). Pohdin pitkään, miksi elämäni on ollut niin vaikeaa tai miksi olen tehnyt elämästäni niin vaikeaa, kun se voisi olla helppoakin. Jos mietin asiaa, olen tehnyt todella monista asioista vaikeita. Työn saanti? Vaikeaa! Reissuun lähtö? Vaikeaa! Puhelinliittymän vaihtaminen? Vaikeaa! Vihannessopan tekeminen? Vaikeaa! Kahvinjuonnin lopettaminen, netinkäytön vähentäminen, kirjoittaminen, meditoiminen, liikkuminen, nukkuminen.... vaikeaa, vaikeaa, vaikeaa!

Yllättäen naiseuden pohtiminen nousi minussa todella vahvana pintaan. Sofia Coppola oli vasta alkua. Minä olen pelännyt naiseuden voimaa ja oman naiseuteni kohtaamista siinä pelossa, että se tekee minusta jotenkin huonon yhteiskunnan silmissä. Ja että se ei ole ok. Mutta nyt taas tekee mieli arvostaa ja hoivata sitä.

Rakastan ajatusta, että eläisin omien luonnollisten syklien mukaan. Haluan olla enemmän nainen ja itse asiassa nyt olen jo ”enemmän” nainen eli siis hyväksyn naisellisuuteni ja otan sen tärkeäksi osaksi omaa olemusta.

Naiseuden pallo on lähtenyt pyörimään. Aloin lukea Alisa Vittin kirjaa Woman Code, joka kertoo naisen terveydestä ja hormonitasapainosta. (En olisi pystynyt lukemaan tällaista kirjaa vielä vuosi tai pari sitten. Oikeastaan se olisi ollut kauhistus!) Listasin feminiinisyyteen liittyviä asioita paperille (elämä, äitiys, syntymä, hoiva, rakkaus, ymmärrys, viisaus, intuitio, anteeksianto jne.). En itse keksinyt niitä vaan sain Teal Swanilta niin kuin vinkin yllä mainittuun kirjaankin (video feminiinisestä energiasta täällä). Lupasin vaalia naiseuttani niin paljon kuin mahdollista – ainakin päivittäin.

Tein myös Teal Swanin suositteleman naiseusharjoituksen, jossa analysoin kasvuympäristöstäni tulevaa naisen mallia ja missä määrin malli heijastaa ja tukahduttaa omaa naiseuttani. Sain voimakasta inspiraatiota täyttää taas naiseuteni maljaa antamalla itselleni lupa tehdä naisellisilta tuntuvia asioita ja myös puhua niistä avoimesti.

Jotenkin minusta tuntuu, että tämän kaiken jälkeen jatkuva ahdistus, ”korostunut huolestuneisuus”, lamaannuttavat pelot, paniikkikohtaukset ja post-traumaattinen stressikin alkavat pikku hiljaa jäädä menneisyyteen.

*

Lue tekstin jatko-osa täältä: Mystinen energiahoito (osa 2)

*

Lähihoito 60min/60€ ja kaukohoito 55€/60min (sis. Alv. 24%)

Eva-Lenan yhteystiedot täältä
Voiman Liekki -hoitolan kaikki palvelut täältä

Kommentit

Suositut tekstit