Synkronisiteettipäiväkirja

Nyt tulee hauska ja kevyt postaus! 

Olen alkanut pitää synkronisiteettipäiväkirjaa, josta olen kuullut puhuttavan siellä sun täällä - ja se on niin kivaa! Pitkään olin skeptinen ja ajattelin, ettei siitä varmaan ole mitään hyötyä. Pidin sitä ensin hiukan koneella ja totesin sen olevan niin mielenkiintoista, että ostin tarkoitukseen oman vihon.

Mikä on synkronisiteettipäiväkirja? 

"Synkronisiteetti on psykiatri C. G. Jungin luoma käsite, joka tarkoittaa merkitsevää yhteensattumaa. Se viittaa tilanteisiin, joissa kaksi tai useampi toisiinsa näennäisesti liittymätöntä asiaa tapahtuu rinnakkain. Tapahtumilla ei ole kausaalista yhteyttä, mutta niitä yhdistää symbolinen merkitys." (Wikipedia.) 

Synkronisiteettipäiväkirja taas on vihko tai muu tapa pitää kirjaa näistä merkitsevistä yhteensattumista. Halusin pitää kirjaa synkronisiteeteista, koska synkronisiteetti on itse asiassa merkki siitä, että ihminen on flow-tilassa eli niin sanotusti oikeassa paikassa oikeaan aikaan suhteessa omiin haluihinsa, toiveisiinsa ja tavoitteisiinsa. (Ks. video: How To Get In The Flow State - (Getting Rid of Resistance and Into The Zone)

Kun henkilö asettaa jonkin intention, kun hän haluaa jotakin, universumi alkaa kutsua häntä kohti hänen haluamaansa asiaa. Merkitsevät yhteensattumat - tai synkronisiteetit - ovat merkkejä universumilta siitä, että ihminen on matkalla kohti haluamaansa. Kun kirjaa synkronisiteetteja ylös, tulee tietoisemmaksi siitä, mihin on matkalla, ja pystyy myös paremmin nauttimaan matkasta. 

 Mutta älä usko - kokeile itse! Näin teet sen: 

1. Hanki päiväkirja. Mieluiten sellainen, jota voit pitää mukana.
2. Tarkkaile yhteensattumia. Kun huomaat sellaisen, kirjoita se lyhyesti (tai pitkästi) ylös.
3. Ala luottaa synkronisiteettiin, universumiin ja elämään. 

Yhteensattumat voivat olla tietenkin ihan mitä vaan. Omassa elämässä tapahtuu esimerkiksi seuraavanlaisia. 

Juttelen ystäväni kanssa ja hän sattuu mainitsemaan jonkun jutun, joka mainittiin myös edeltävänä iltana näkemässäni televisio-ohjelmassa. Paljastuu, että sukulaiseni on kuunnellut samaa podcastiä kuin minä. Näen sosiaalisessa mediassa postauksen, joka sattuu kertomaan samasta ongelmasta, jonka kanssa itsekin kamppailen. Näen jossain henkieläimeni. Satun näkemään sosiaalisessa mediassa postauksen, joka vastaa kysymykseen, jota pohdin kuukausia aikaisemmin. Puolisoni jättää jonkun satunnaisen määrän kikherneitä jääkaappiin. Kun teen niistä myöhemmin hummusta, kikherneitä onkin prikulleen saman verran kuin ohjeessa. Ostamme timjamia ja seuraavana päivänä näen sattumalta täysikuusta kertovassa videossa, että nyt kannattaa syödä timjamia. Ja niin edelleen. 

Alan huomata myös toistuvia teemoja. Jokin ongelma - esimerkiksi riittämättömyyden tunne tai vaikeus kokea nautintoa - saattaa toistua useissa eri muodoissa ja ilmetä useiden eri lähteiden kautta, mutta aistit, että pohjavire on sama. Se kertoo silloin, että teema on jollakin tavalla erityisen tärkeä. 

Kun huomaat, että tietyt asiat toistuvat yhä uudestaan, kehottaisin kolmannen kohdan mukaan luottamaan merkkeihin enemmän ja kokeilla, mitä tapahtuu, jos alat tehdä päätöksiä niihin tukeutuen. Eli jos esimerkiksi useat eri ihmiset (ketkä eivät tunne toisiaan) suosittelevat sinulle samaa kirjaa, lue se kirja! Tai jos vaikka asiakkaaksesi pyrkii henkilö, jolla on sama nimi tai syntymäaika kuin jollain merkityksellisellä ihmisellä, ehkä hänet kannattaa ottaa asiakkaaksi? Tai jos useista eri lähteistä tulee viestiä tarkastella jotain erityistä teemaa elämässä, ehkä sitä teemaa voisi tosiaan tarkastella. 

En ole vielä omassa päiväkirjassani niin pitkällä, että minulla olisi raportoida mitään mullistavia tuloksia, mutta tähän mennessä meno on ollut kyllä todella kivaa ja mielenkiintoista! 

Kokeile itse ja kerro kokemuksesi kommenteissa!

Kommentit

  1. Hei tämähän oli mielenkiintoinen postaus, sillä näitä on alkanut tapahtua itselle enenevästi. Tuliko uusia merkittävämpiä tai isompia havaintoja synkronisoinneista? Mietin sitä että tulisiko itsellä pidettyä vastaavaa päiväkirjaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Jäin miettimään kysymystäsi, koska en osannut heti vastata, enkä tiedä, osaanko vieläkään. Vastaus kuitenkin on, että kyllä tuli, mutta osaanko kertoa, mitä - se on toinen juttu. Ehkä suurin asia, jonka tajusin, oli, että jos uskaltaa antautua elämälle, se kantaa ja kannattelee. Mutta uskaltaako? Se voi periaatteessa viedä ihan minne vaan. Loppujen lopuksi suunta on hyvä, mutta matkan varrella voi tapahtua yhtä sun toista ja voi joutua luopumaan asioista ja kohtaamaan vaikeita asioita.

      Suosittelen kokeilemaan päiväkirjan pitämistä!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit